011016 vvi zeerobben 1 5 11IDSKENHUIZEN- Met het prachtig resultaat van vorig jaar in het achterhoofd, VVI won met 6-3, waren de verwachtingen in het thuisduel tegen Zeerobben hoog gespannen. Het werd uiteindelijk een deceptie voor de Idskenhuizers.

Extra beladen element aan de wedstrijd op het sportpark De Stripe was dat de familie Postma uit Sint Nyk ruim was vertegenwoordig. Als trainer van de Zeerobben stond Arjen Postma aan de lijn en in het team van VVI stond Thijs aan het vertrek. Langs de lijn volgden de ouders van beide broers gespannen de verrichtingen van de zonen..

Het liep zaterdagmiddag allemaal wat anders dan VVI voor ogen had. De eerste twintig minuten konden de Idskenhuizers de beter voetballende Harlingers nog goed partij geven. Met snelle aanvallen over de flanken waren de beste kansen voor zelfs voor de thuisploeg, al had die niet klagen toen de bal in het eigen strafschopgebied bij een corner via de onderkant van de lat het veld weer in stuitte.

Keerpunt van de wedstrijd was de 22ste minuut. Een overtreding van Johannes Lindeboom werd namelijk met geel bestraft. Een domme reactie van Lindeboom daarop betekende een tweede gele kaart en dus rood. Vanaf dat moment was VVI niet meer opgewassen tegen Zeerobben. De Harlingers strafden het in de 33ste minuut al af met de 0-1. VVI bleef strijden, maar tegen de numerieke meerderheid van Zeerobben kon de ploeg van trainer André Semplonius geen vuistmaken en werd zij uiteindelijk kanonnenvoer.

De tweede helft probeerde VVI met inzet langszij te komen maar al na tien minuten werd het met een fraai afstandsschot de 0-2 binnengeschoten. Dat de Idskenhuisters via Thijs Postma in de 67ste minuut nog de aansluittreffer kon scoren was te danken aan het verslappen van Zeerobben. In de laatste zes minuten van de wedstrijd nam Zeerobben met drie goals definitief afstand. Eindstand: 1-5.