Menu

zoeken

150724 Langweer Skutsje voorkantDE VEENHOOP – Langweer is maandagmiddag vijfde geworden bij de wedstrijd op De Veenhoop.

Het nauwe water van de Grytmansrak en de Headamsleat levert altijd spektakel op omdat de skûtsjes vlak langs de wal zeilen. Toch levert dit voor de leek vaak wel ook een onoverzichtelijke wedstrijdverloop op. De SKS-commissie had dit keer echter een goede keuze gemaakt. Met windkracht 3 / 4, een walstart, een kruisrak en een finish aan de hand van de startplek werd het een prachtig schouwspel.

De Twee Gebroeders startte vanaf een vierde plaats aan de wal. De hele wedstrijd was het zeil met de zwaan in het middenveld terug te vinden. Achter de drie koplopers Akkrum, Sneek en Heerenveen overigens.

Het ging bij de middenmoot op en neer met de posities. Een goede uitgangspositie bij de ene boei kon zomaar een plek in de onderste regionen betekenen bij de volgende. Schipper Johannes Meeter wist zich in het slot van de wedstrijd samen met de Súdwesthoeke uit het groepje middenvelders te ontworstelen. Langweer finishte als vijfde, net achter SWH.

Sneek werd uiteindelijk de overtuigende winnaar. De Sneker Pan begon op de laatste plaats, maar zeilde met een stuk machtsvertoon door de hele vloot en werd als eerste afgeschoten.

(Archieffoto: De Zakenman)

160801 Uitslag SKS

(Bron: Skutsjesilen.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!