Menu

zoeken

150724 Langweer Skutsje vol ornaatGROU - De openingswedstrijd op de Pikmar bij Grou leverde Langweer zaterdag een zevende plek op.

Schipper Johannes Meeter van de Twee Gebroeders zat vanaf de start in de middenmoot. Toch leek het er op dat de 'Swan' aansluiting kon vinden met de koplopers Drachten, Lemmer, Earnewâld en de Súdwesthoek. Langweer profiteerde van de wegvallende wind. 

Doordrukken slaagde echter niet, waardoor de Twee Gebroeders opnieuw de strijd om de middenmootplekken met Akkrum en Sneek moest aangaan. Ineens lag daar ook weer de regerend kampioen Joure, dat eigenlijk steeds achterin zeilde. Uiteindelijk werd Langweer als zevende afgeschoten. Drachten won de openingswedstrijd.

Aankomende maandag vindt de wedstrijd op het nauwe water van De Veenhoop plaats. Daar geldt een walstart, waar Langweer de zo op het oog niet ongunstige vierde plek heeft geloot. Overigens geldt voor de wedstrijd van dinsdag bij Earnewâld dat Langweer als de vierde van onderen start. 

(Archieffoto: De Zakenman)

160730 Uitslag SKS Grou

(Bron: Skutsjesilen.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!