Menu

zoeken

04011127SchaatsLEEUWARDEN - De zomer is nog amper begonnen of de eerste slagen voor het nieuwe schaatsseizoen worden al op het ijs gezet. Dat geldt ook voor Annet Noppert uit Scharsterbrug. Het talent van STD en Gewest Fryslân staat donderdag aan de start van de Mass Start in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

De zeventienjarige Noppert komt uit in de categorie Dames B. De wedstrijd is over zestien ronden en start om 18.00 uur. Mass Start is een schaatsonderdeel dat flink aan populariteit wint. Het onderdeel is een verkorte vorm van de marathon.

De populariteit van de Mass Start blijkt ook uit de startlijst voor donderdag. Bij de dames A vinden we namen als Jorien Voorhuis, Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Irene Schouten en Carien Kleibeuker terug. Bij de heren staan in de A-categorie onder andere Jan Blokhuijsen, Sjinkie Knegt en Alexis Contina aan de start, terwijl Sven Kramer, Kjeld Nuis en Jorrit Bergsma met de B's mee rijden. 

In de B-categorie bij de dames vinden we vooral talenten als Annet Noppert terug.   

(Archieffoto: Noordoost.nl)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!