050616 langweer zandhuizen 1LANGWEER - Het thuisduel van Langweer zondag op sportterrein 't Tsjillân was de hele week het gesprek van de dag in het watersportdorp. Met de goede uitgangspositie van 1 - 1 in Zandhuizen waren de verwachtingen hooggespannen. De fietspaden richting Langweer waren overvol met voetbalfans uit de regio. Ze kwamen het team van Giedo Pen steunen voor de wedstrijd die mogelijk promotie naar de vierde klasse met zich mee zou brengen. Het liep allemaal anders gehoopt. De Langweerders verloren het duel tegen Zandhuizen met 2  - 4.

Op het sportpark was een geweldige sfeer en de  supporters gingen er dan ook echt even voor zitten. Vanaf het begin leek het erop dat de spelers van de thuisclub geïmponeerd waren door het in grote getale opgekomen publiek.

Zandhuizen was de beter voetballende ploeg, maar tot echte kansen kwam het in het eerste kwartier niet. Langweer probeerde met hard werken weerstand te beiden en Zandhuizen had alle geluk dat de paal  redding bracht. In de zeventiende minuut was de eerste de beste kans voor Zandhuizen wel raak. De defensie van Langweer reageerde niet alert en doelman Herman Roffel was kansloos. In de 27ste minuut was het de tweede keer dat het houtwerk Zandhuizen redde.  De druk op het Langweerder doel werd alsmaar groter, maar tot echte kansen kwam het in de eerste helft niet meer.

In de tweede helft kwam een meer agressief spelend Langweer het veld op. Al in de tweede minuut leidde die instelling tot de gelijkmaker toen een Zandhuizen-verdediger de bal in eigen doel werkte. Het geloof bij de spelers en het publiek kwam terug. Langweer was op dat moment absoluut niet de mindere en creëerde zelfs nog een aantal kansen. In de 74ste minuut kwam de ommekeer. Een ongevaarlijk lijkend schot plofte plots achter de Langweerder doelman. Nog geen twee minuten later resulteerde het slordig verdedigen van Langweer in een 1 - 3 achterstand.

De geschrokken Langweerders hadden het niet meer en in de 80ste minuut gaf Zandhuizen de genadeklap toen uit een counter de gasten 1  - 4 aantekenden.  Marc de Groot maakte er vlak voor tijd nog wel 2 - 4 van, maar niemand gaf in de laatste vijf minuten nog een cent voor promotie van Langweer.  De discussie langs het veld ging nog wel even door bij de trouwe supporters. Als we het houtwerk in de eerste helft niet in de weg had gestaan dan.........maar 'als' telde deze middag niet.

Langweer blijft door het verlies ook volgend seizoen vijfde klasse. Een derby tegen buur Renado uit Sint Nicolaasga zal zeker nog een jaar uitgesteld moeten worden.