05050253 Voetbal GrensrechterZANDHUIZEN - De spelers van VV Langweer zullen gezien het wedstrijdbeeld enigszins teleurgesteld zijn over het 1-1 gelijkspel in het eerste promotieduel met VV Zandhuizen.

Feit is wel dat de ploeg van trainer Guido Pen goede papieren heeft om voor het eerst sinds de jaren tachtig een stap omhoog te maken.

VV Langweer heerste in de eerste helft en kwam na zeventien minuten op voorsprong. Folkwin Elsinga kopte een cornerbal tegen de netten en opende daarmee de score. Voor het rustsignaal reeg de nummer vier van de vijfde klasse A de kansen aaneen en gaf het VV Zandhuizen geen enkele kans.

Na de thee veranderde het beeld honderdtachtig graden. Zandhuizen, dat in de vijfde klasse B als tweede was geëindigd en in het eerste promotieduel over twee wedstrijden onbegrijpelijk verloor van vierde klasser SVMH, ging domineren. Na tien minuten was de voorsprong van Langweer verdwenen en stond de uiteindelijke eindstand op het scorebord. Beide ploegen kregen nog de nodige kansen, maar er veranderde niet meer.

Gezien het overwicht in de eerste helft had Langweer promotie al veilig kunnen stellen. Voor aankomende zondag staat er dus nog het nodige op het spel.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)