280516renadofriesland 1SINT NICOLAASGA - Renado is er niet in geslaagd om in het promotie/degradatie duel tegen LVV Friesland naar de derde klasse te promoveren.

In de twee duels moesten de Sint Nyksters hun meerdere erkennen in de Leeuwarders. Na het uitduel was het team van trainer Frans á Nijeholt eigenlijk al kansloos, maar op eigen veld verdiende het minimaal een puntje.

Een deel van de selectie had voorafgaand aan de wedstrijd bij de knotsgekke voetbalfamilie Postma aan de macaroni gezeten. Of het aan het Italiaans gerecht heeft gelegen zal wel nooit duidelijk worden maar Renado begon de wedstrijd met goed aanvalsspel. Er werd met passie gevoetbald wat al in dertiende minuut resulteerde in een verdiende voorsprong. Giedo de Weerd werd goed de diepte ingestuurd en hij schoof de bal door naar de vrijstaande Theunis Sloothaak die beheerst de 1-0 scoorde. Renado kreeg daarna nog kansen op de 2-0. De Leeuwarders scoorden echter uit hun eerste kans de gelijkmaker. Even later werd een voorzet van LVV Friesland niet goed weggewerkt in de Sint Nykster defentie en kwam de tegenstander ook nog eens tegen de 280516renadofriesland 2verhouding in op een 1-2 voorsprong.

Ook in de tweede helft speelden de Sint Nyksters een puike pot en waren ze zeker niet de mindere met hun inzet, maar de kansen die er kwamen, werden niet verzilverd. In de 65ste minuut werd Rudi Postma onderuit gehaald, maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen tot frustratie van de Renado aanhang. En daarmee bleef de stand op 1-2 staan. Opvallende speler deze middag was Gerben Huitema. Hij speelde het hele seizoen al constant maar tegen de derde klasser gaf hij zijn directe tegenstander geen enkele kans.

Zo kwam er een einde aan een mooi seizoen voor de Sint Nyksters waarbij voor de winterstop wisselend werd gepresteerd, maar daarna slechts eenmaal werd verloren. Het team van trainer Frans á Nijeholt eindigde uiteindelijk op een verdiende tweede plaats waarbij er dertien keer werd gewonnen, zes keer gelijk werd gespeeld en zeven keer verloren.