Menu

zoeken

080607ag voetbal pion beenLANGWEER - VV Langweer mag zich opmaken voor een tweeluik in de nacompetitie tegen Zandhuizen. Aankomende zondagmiddag om twee uur staat de eerste wedstrijd op het programma. Het Stellingwerfer dorp kan een grote toestroom van supporters van de roodhemden verwachten. Op initiatief van hoofdsponsor Café De Zwaantjes rijdt er voor de aanhang van Langweer een bus. 

Het is enigszins verrassend dat VV Zandhuizen de tegenstander is geworden. De ploeg won namelijk de eerste uitwedstrijd tegen vierdeklasser SVMH uit Norg overtuigend met 1-3. De thuiswedstrijd leek een formaliteit te worden, maar dat liep anders. SVMH won met 1-4 en stelde handhaving daardoor veilig. Zandhuizen werd zelf tweede in de vijfde klasse A.

Langweer-trainer Guido Pen zal zijn mannen tussen de oren knopen dat de tegenstander niet te onderschatten is. Aan de andere kant geldt dat er voor zijn ploeg niets te verliezen valt, omdat er na het spelen van de laatste wedstrijd nog vanuit gegaan werd dat Langweer ook in het seizoen 2016/2017 in de vijfde klasse zou spelen. De KNVB liet echter weten dat de roodhemden met hun vierde plek desalniettemin recht hebben op een plekje in de tweede ronde van de nacompetitie. 

De thuiswedstrijd wordt op zondag 5 juni gespeeld. Renado moet aankomende zondag op eigen veld een 4-0 nederlaag tegen LVV Friesland zien weg te werken voor een promotieplek in de derde klasse.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!