Menu

zoeken

160524 ValkenklasseLANGWEER – De Langwarder Wielen waren afgelopen weekend het toneel voor het allereerste Nederlands Kampioenschap Sprint in de Valkenklasse. Met negen eerste plekken tijdens de twaalf wedstrijden, die zaterdag en zondag plaatsvonden, was de Amsterdamse stuurman Hette van der Zwaag met bemanningslid Johan Weissenbach de overtuigende winnaar.

De twee slechte wedstrijden mochten worden weggestreept. Voor Van der Zwaag en Weissenbach met Valk 753, oftewel de Buzehappert, waren dat een zesde en derde plaats op de tweede zeildag. Met een puntentotaal van slechts elf, was de voorsprong op de nummer twee maar liefst 31 punten. Het zilver ging naar Hero en Folkert Mulder uit Langweer. Op het thuiswater sprintte het zeilduo tweemaal naar een eerste plek.

De organisatie van het eerste NK Sprint voor valken, gesteund door het Watersportverbond Zeilen, was in handen van de Koninklijke Watersport Vereniging Langweer.

(Foto: Valkenklasse Organisatie)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!