220516 frieslan renado 2Leeuwarden - Bijna iedereen die Renado een warm hart toedraagt, was zondagmiddag aanwezig op het sportpark Nijland in Leeuwarden bij de nacompetitiewedstrijd van LVV Friesland tegen Renado.  De Sint Nykster ploeg was de gehele wedstrijd de mindere tegen de derdeklasser Friesland. De 4-0-nederlaag was dan ook terecht.

Zonder de geschorste Rudi Postma en de geblesseerde doelman Fariz Mesud en met in het achterhoofd de goede serie wedstrijden na de winterstop toog Renado richting Leeuwarden. Het liep allemaal anders voor de Sint Nyksters dan ze zich hadden voorgesteld. LVV Friesland was vanaf de aftrap de betere ploeg en nam na 20 minuten de leiding toen een Friesland-aanvaller zo door de Renado-defensie kon lopen. Slechts één kans  in de eerste helft was voor  Renado. Giedo de Weerd speelde de vrijstaande  Jaimy Cadabain aan, die vervolgens uithaalde, maar de Friesland-keeper op zijn weg vond. Op slag van rust werd het  2- 0 toen een als voorzet bedoeld schot achter Brun Bergsma in het net plofte.

De tweede helft was nog maar 2 minuten oud toen het de 3 -0 werd. Friesland nam wat gas 220516 frieslan renado 1terug, maar gaf Renado geen enkele kans. Het werd zelfs nog 4 - 0. Renado moest het laatse kwartier met tien man verder, toen Johan Potma met twee keer geel het veld kon verlaten.

Rest nog het thuisduel komende zondag. Misschien tegen beter weten in zien trouwe supporters nog kansen en mogelijkheden. Het zal voor het team van trainer Frans á Nijholt nog een hele klus worden.

(Foto's: De Zakenman)