150516renado irnsum 2SINT NICOLAASGA -Met de 2-0-overwinning in het thuisduel tegen Irnsum hebben de Sint Nyksters zich definitief op de tweede plaats genesteld. Dat betekent dat Renado de komende twee zondagen nog tegen de nummer 12 van de 3e klasse A, Friesland LVV, uit moet maken of er de promotie naar de 3e klasse in zit.

Irnsum begon fel aan het duel. Het vechtvoetbal won het in het begin duidelijk van  het spel van de Sint Nyksters. Renado mocht van geluk spreken dat met een snelle uitval van de gasten de paal in de weg stond en in de elfde minuut Tjitte Werkman attent de bal van de lijn haalde. Daarna begon Renado geconcentreerd te voetballen. De net als de laatste weken sterk spelende Giedo de Weerd kwam steeds beter in zijn spel. Een prachtige stiftbal van Theunis Sloothaak werd ternauwernood gekeerd door de Irnsum-doelman.

Vlak voor rust war er nog een uitval van Irnsum, waarbij Renado-doelman Fariz Mesud zich ernstig blesseerde en het veld moest verlaten. Renado zocht naar een oplossing en veldspeler Menno Zonderland had

150516renado irnsum 1al aanstalten gemaakt om in het doel te komen. Gelukkig kwam op dat moment juist reserve-goalie Brun Bergsma terug van het duel met het derde tegen Gersloot en kon in de tweede helft de plaats van Fariz Mesud innemen.

De tweede helft gaf eenzelfde beeld: een fel strijdend Irnsum en een steeds beter voetballend Renado. In de 63ste minuut werd Giedo de Weerd in het strafschopgebied gevloerd en waar eerder scheidsrechter Aardema  overtredingen afwimpelde wees hij ditmaal gedecideerd naar de stip. Theunis Sloothaak schoot deze buitenkans prima en onhoudbaar voor de Irnsum-doelman in het net.

In de 74ste minuut volgde een juweel van een doelpunt van Giedo de Weerd, dat een kopie leek van een vorige week tegen Bolsward gemaakt ppunt. De over links aangespeelde Renado-aanvaller maakte de 2-0 door  de bal langs de verraste doelman, die een voorzet verwachte en met een stap voorwaarts de kleine hoek opende, te schieten . Renado kwam niet meer in de problemen onder leiding van een prima spelende Reggy Meurs. In de laatste linie behaalde Renado een verdiende overwinning en kunnen de spelers van trainer Frans á Nijeholt zich voor de laatste

150516renado irnsum 3twee wedstrijden voor de nacompetitie met als inzet de promotie naar de 3e klasse.

(Foto's: De Zakenman)