080516renado bolsward 1BOLSWARD _ Met een dik verdiende 0 - 2 overwinning op het warme kunstgrasveld van Bolsward is Renado weer opgeklommen naar de tweede plaats. Naaste concurrenten Oldeboorn en Old Forward verloren beide hun wedstrijd, zodat volgende week de Sint Nyksters thuis tegen Irnsum de tweede plek definitief kunnen vast leggen.

Renado speelde deze middag een prima wedstrijd. Tegen voetballende ploegen zoals Bolsward is Renado meestal niet de mindere. Ook zondagmiddag speelde de ploeg van trainer Frans Á Nijeholt een prima partij waarbij de ploeg speelde om te winnen. In de eerste helft een aantal kansen waarbij de bal op de lat van Theunis Sloothaak meer had verdiend. Daarin tegen mochten de Sint Nykster van geluk spreken nadat  een Bolsward aanval op de paal stuitte.

In de tweede helft wederom een beter Renado waarbij Theunis Sloothaak en enorme blunder in de Bolsward defensie keihard afstraft en verdiend de 0 -1 aantekende. Na dit doelpunt een meer ontspannen Renado dat nog volop kansen kreeg.  Met een snelle aanval over links werd Giedo de Weerd de diepte ingestuurd die de keeper een stap voorwaarts zag doen en de bal daarna beheerst in het net schoof. De Sint Nykster aanvaller  moest gelijk het veld verlaten doordat hij een schandalige overtreding op de hakken niet verder kon.  Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter  Koper viel de leiding elkaar in de armen en kunnen zich deze week opmaken voor de laatse competitieduel tegen Irnsum waarna nacompetitie volgt. Tegen welke team of teams wordt volgende week duidelijk.