Menu

zoeken

150808IFKSOpsjitterLemmerLEMMER - De Opsjitter uit Langweer heeft de tweede klasse van de Lemmer Ahoy gewonnen. De driedaagse skûtsjesylwedstrijd werd overtuigend door schipper Willem Zwaga en zijn bemanning binnengesleept.

Alleen tijdens de eerste wedstrijd op donderdag finishte de Opsjitter met een zesde plek niet in de top drie. Daarna werden alleen maar ereplaatsen aan elkaar geregen. Bij de tweede wedstrijd op dezelfde dag eindigde de 'lytse z' tweede, achter de Verwisseling van Bas Krom uit Yndyk. Bij de drie wedstrijden op vrijdag werd de Opsjitter tweemaal derde en eenmaal tweede. Ook bij de twee wedstrijden van zaterdag werden Willem Zwaga en zijn mannen tweede.

Het Langweerder IFKS-skûtsje zeilde het meest constant van de vloot, met 24 skûtsjes. Omdat de slechtste wedstrijd kan worden weggestreept werd de wedstrijd in Lemmer overtuigend door de Opsjitter gewonnen. De voorsprong op nummer twee Zeldenrust van Arnold Veenema uit Sneek bedroeg negen punten.

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!