080607al voetbal in handLANGWEER - VV Langweer heeft afgelopen zondag op eigen veld uitgehaald tegen laagvlieger Wispolia uit Terwispel. Het door blessures in elkaar gekunselde team maakte zes doelpunten en hield het eigen doel schoon.

De ziekenboeg in Langweer is, nu het seizoen richting het einde gaat, overvol. Net als vorige week moest trainer Guido Pen gebruik maken van spelers buiten de eerste selectie. Die pakten de handschoen echter goed op.

Langweer liet er geen gras over groeien en binnen negen minuten kon de keeper van Wispolia de bal al uit het net halen. Piet van der Weij tekende voor het eerste doelpunt. Vervolgens kwam er een half uur met een waterval aan kansen. Pas in de 39ste minuut werd de voorsprong vergroot door het tweede doelpunt van Van der Weij. En nog geen minuut later maakter Pieter-Marten Brinksma de 3-0.

Na de rust gingen de roodhemden door. Na ruim een kwartier spelen maakte ook Brinksma zijn tweede. Sander Drost maakte met nog een kwartier te spelen, na een knappe solo de 5-0. Piet van der Weij tekende voor het slotakkoord na een aanval over verschillende schijven.

Door de winst houdt Langweer zicht op een ereplek. Aankomende zondag speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen de nummer acht uit de competitie SC Flamingo. Dat elftal kreeg afgelopen weekend Oldeholtpade, tot dat moment koploper in de tweede periode,  op de knie met een 2-0 over. Een lastige opgave op het Kalverdijkje in Leeuwarden waar het voor trainer Guido Pen te hopen is, dat een aantal ontbrekende stukjes uit de puzzel uit de ziekenboeg wordt ontslagen.

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)