Menu

zoeken

240410 DoemeePas OV c DFMMet een joekel van openbaar-vervoerpas heeft wethouder Luciënne Boelsma van De Fryske Marren het startsein gegeven voor het gratis reizen voor inwoners met een laag inkomen in de gemeente De Fryske Marren. De MeedoenPas van vervoersmaatschappij Arriva is geschikt voor trein- en busreizen in Friesland.

De MeedoenPas is geldig van 1 april tot en met 31 december 2024 gratis openbaar vervoer aan. De Fryske Marren is de eerste Friese gemeente met de Meedoen Pas van Arriva. Houders van de pas kunnen van maandag tot en met vrijdag in de daluren gratis reizen. In het weekend is het reizen gratis met de Meedoen Pas. Meer informatie over reizen met de Meedoen Pas is te vinden op www.arriva.nl/meedoenpas.

De Meedoen Pas is een persoonlijke OV-chipkaart. Inwoners van 18 jaar of ouder én met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen de pas aanvragen. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar komen ook in aanmerking voor de pas. De pas wordt binnen drie weken gratis thuisgestuurd. Per volwassene kunnen maximaal 3 kinderen van 4 tot 11 jaar gratis reizen. Kinderen tot en met 3 jaar reizen altijd gratis mee. Elke Meedoen Pas staat op naam en kost 15,00 euro.

“Foar ynwenners mei in leech ynkommen is it faak te djoer om te reizgjen mei it iepenbier ferfier. Wy fine it wichtich om oan al ús ynwenners gelikense kânsen te bieden en meidwaan te litten yn de maatskippij. Mei de Meedoen Pas kinne alle ynwenners fan A nei B reizgje”, sa seit wethâlder Luciënne Boelsma.

Foto: Gemeente De Fryske MarrenHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!