Menu

zoeken

00120753 Akkrum begraafplaatsStichting Wolwêze houdt zaterdagmiddag 6 april 2024 een bijeenkomst met als thema ‘Levenseinde en kwaliteit van sterven’. De Sint Nykster huisartsen Marian Wiegersma en Tjitske Wijbenga informeren de aanwezigen over mogelijkheden rondom het sterven.

De middag is bedoeld voor mensen die nadenken over de kwaliteit van het leven, wat ze nog graag willen en wat hen levensvreugde geeft. De beide huisartsen behandelen diverse vraagstukken: wat wil je rondom je dood vastleggen en wat betekent het wanneer je iets vastgelegd hebt, wat is niet reanimeren, wat is euthanasie,wat is palliatieve sedatie en hoe gaat het normale versterven.

Volgens de organisatoren is het niet onbelangrijk is om ook na te denken over de kwaliteit van sterven. ,,Hoe zou je het liefst willen sterven, waar en met wie. Nu is lang niet alles maakbaar en haalbaar. Je kunt geen wensenlijstje inleveren.’’

Riny Ekkel vertelt over het werk van stichting ‘Sichtpunt’. De stichting kan steun bieden in verschillende situaties en ook in gesprek gaan over levensvragen en zingeving.

- Zaterdag 6 april 2024 14.00 uur Zalencentrum Sint Nyk.

Foto: Noordoost.nlHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!