Menu

zoeken

230531 Langweer TeamHorsthuis JenteHoekstra FossylfryFotografe en productiemedewerker Jente Hoekstra uitv Langweer is benoemd tot Freonen-medewerker van de maand mei 2023. De duurzaamheidsstichting Fossylfrij Fryslân heeft haar benoemd, omdat ze bij haar werkgever, Team Horsthuis in Leeuwarden, het duurzaamheidsvirus te pakken heeft gekregen,

“Heel leuk”, reageert Jente Hoekstra, die met haar 21 jaar de jongste werkneemster is. Sinds haar stage en daaropvolgende baan bij Team Horsthuis is de Langweerster erg begaan met duurzaamheid. “Ik probeer zoveel mogelijk spullen tweedehands te kopen en maak daarbij veel gebruik van kringloopwinkels en Marktplaats”, zo zegt ze. “Verder heb ik zonnepanelen op mijn woning, rij ik elektrisch via werk en probeer ik twee tot drie keer per week geen vlees te eten. Op deze wijze draag ik mijn steentje bij aan duurzaamheid.”

Team Horsthuis is inmiddels drie jaar gecertificeerd energiepositief. De medewerkers hebben de beschikking over drie elektrische Nissan Leafs en twee Tesla’s, zodat elke werknemer fossielvrij naar zijn of jaar werkbestemming kan rijden. De stroom komt uit 150 zonnepanelen.

Foto: Team HorsthuisHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!