Menu

zoeken

donderdagmorgen 2022 33SINT NICOLAASGA – Gemeente De Fryske Marren wil het verlenen van een vergunning voor evenementen makkelijker maken.

De huidige werkwijze wordt door organisatoren als belemmerend ervaren, meldt De Fryske Marren. Voor terugkerende evenementen zoals de Sint Nykster Merke en het SKS Skûtsjesilen wordt daarom de al bekende informatie vooraf ingevuld, zodat de aanvraag sneller gaat.

De milieuaspecten vanuit Provincie Fryslân worden door de gemeente in de gaten gehouden. De Fryske Marren ‘houdt oog voor de gevolgen daarvan op lokaal niveau’. De gemeente wil op vaste momenten inloopavonden organiseren om nieuwe ontwikkelingen en ervaringen te delen.

In gemeente De Fryske Marren wordt veel georganiseerd door dorpen, verenigingen en stichtingen, van dorpsfeesten tot festivals. ,,Daar zijn we trots op als gemeentebestuur en we dragen dit graag mee uit”, meldt de gemeente, ,,Wij willen dan ook dat onze gemeente zich blijft profileren als een actieve en recreatieve gemeente.”

(Foto: archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!