Menu

zoeken

14050853 hennepkwekerijSINT NICOLAASGA – Gemeente De Fryske Marren heeft zich bij Meldpunt Misdaad Anoniem aangesloten. Meldingen uit Sint Nicolaasga en omstreken komen daardoor niet alleen bij de politie terecht, maar ook bij de gemeente.

De criminaliteitscijfers in gemeente De Fryske Marren zijn laag. Toch is het goed om alert te zijn op signalen die duiden op ondermijnende criminaliteit, meldt de gemeente.

Ondermijning
Criminelen gebruiken legale bedrijven en dienstverleners voor hun illegale activiteiten, waardoor onder- en bovenwereld met elkaar vermengen. Voorbeelden hiervan zijn illegale prostitutie, een onverklaarbaar vermogen of hennepteelt. Maar ook meldingen van zorgfraude zijn voor een gemeente interessant. Burgemeester Fred Veenstra: ,,Tegen ondermijnende activiteiten moet je gezamenlijk optreden. Dat is van groot belang voor de bewoners en voor de leefbaarheid in een wijk. De inwoners zijn onze ogen en oren in de stad. Zij zien misstanden vaak eerder dan wie dan ook. Door deze samenwerking kunnen politie en gemeente beter optreden."

Marc Janssen van het meldpunt zegt dat altijd het beste is om rechtstreeks naar de politie te stappen. ,,Maar als je dat niet durft uit angst voor wraak of omdat je de dader kent, dan is het goed om het anoniem te melden. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft."

Bereikbaarheid meldpunt
Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook op elk moment van de dag via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Lees ook: Hennepkwekerij op binnenvaartschipHennepkwekerij opgerold bij invalHennepkwekerij Sint Nyk opgerold en Boerderij in Langweer bleek groot lab

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!