Menu

zoeken

Splinternieuwe bankbiljetten van 10, 20 en 50 euro.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557SINT NICOLAASGA – Inwoners uit Sint Nicolaasga, Langweer, Scharsterbrug en omstreken kunnen hulp krijgen bij de aanvraag van gemeentelijke regelingen. Woningcorporaties Dynhus, Accolade en gemeente De Fryske Marren werken samen om inwoners te helpen.

Gemeente De Fryske Marren en de rijksoverheid hebben veel verschillende geldpotjes zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Veel mensen weten niet dat de regelingen bestaan of hoe ze deze aan kunnen vragen.

Via www.datgeldtvoormij.nl kunnen inwoners zelf zien waar ze voor in aanmerking komen. Door het beantwoorden van enkele vragen over het inkomen en samenstelling van het huishouden, wordt een advies op maat gegeven.

Ook kunnen mensen een gratis adviesgesprek krijgen. Een speciaal daarvoor opgeleide adviseur van de gemeente bekijkt dan samen de inwoner welke regelingen en toeslagen mogelijk zijn. De regelingen worden gelijk aangevraagd. ,,Mei de ynwenner besjogge wy hokker mooglikheden, regelingen en taslaggen der foar harren binne en freegje dy ek gelyk oan”, zegt wethouder Luciënne Boelsma van gemeente De Fryske Marren, ,,Tegearre bringe wy oarde oan yn’e finansjele situaasje. Dat jout ynwenners oersjoch en ek rêst.”

(Foto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!