De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Hoogspanningsmasten bij het Tjeukemeer aan de kant van Sint Nicolaasga tekenen scherp af tegen de lucht die wordt verlicht door de ondergaande zon. Mistbanken banen zich een weg over de weilanden.SINT NICOLAASGA – De tropische temperaturen kunnen met name in Friesland voor stroomstoringen zorgen. Hier zijn in het elektriciteitsnet nog onderdelen aanwezig die oververhit kunnen raken en daardoor uitvallen.

De zogenaamde nekaldietmoffen, een verbindingsstuk tussen twee kabels, kan voor storingen zorgen. Zeker wanneer deze in het verleden als eens beschadigd zijn geraakt bij graafwerkzaamheden.

Het elektriciteitsnet in Friesland bevat op meerdere plaatsen nog van deze oudere verbindingsstukken. Op veel plekken zijn de nelaldietmoffen al vervangen door een modern verbindingsstuk.

Daarnaast is op verschillende locaties een Smart Cable Guard geplaatst. Daarmee kunnen storingen al in een beginnend stadium worden gesignaleerd. Met behulp van deze Smart Cable Guard kan Liander al reparaties uitvoeren nog voordat er een stroomstoring plaatsvindt.

(Foto: Noordoost.nl)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?