Menu

zoeken

culinair ijsvogelSINT NICOLAASGA – Vijftien leerlingen uit Oekraïne zijn deze week in de taalklas begonnen op de Brede School Joure. De kinderen zijn tussen de zes en twaalf jaar oud en verblijven onder andere in Sint Nicolaasga en Legemeer.

Kinderen blijven veertig weken in de taalklas. Daarna stromen ze door naar het reguliere onderwijs. Van groep 3 tot en met groep 8 volgen de kinderen vier dagen per week onderwijs in de taalklas. Op woensdag volgen zij onderwijs op de reguliere basisschool waar ze zich hebben ingeschreven.

De taalklas is een initiatief van schoolbesturen van CBO Meilân en Ambion. Eerder startten zij al met een schakelklas voor wereldwijde vluchtelingen in Heerenveen.

(Foto: De vluchtelingen verblijven onder andere in Landhotel De IJsvogel in Legemeer/Archief De Zakenman)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!