Menu

zoeken

12102552 Breiende damesHoe ziet de sociale verbondenheid in de dorpen en buurten er uit en hoe kan deze worden versterkt? Het zijn de vragen waarmee drie kwartiermakers in de gemeente De Fryske Marren sinds kort op pad zijn gestuurd.

De aangestelde kwartiermakers trekken de dorpen in om te kijken wat er lokaal aan initiatieven worden ontplooid, of dit voldoet aan de verwachtingen en wat er nog nodig om de woon- en leefomgeving te verbeteren. Ook bij het opstarten van nieuwe initiatieven bieden zij waar nodig ondersteuning. Onderdeel van de eerste verkenning en kennismaking zijn twee inwonersavonden. De aftrap wordt woensdag 13 juni in dorpshuis De Hichte in Ouwsterhaule gegeven. De bijeenkomst start om 19.30 uur. Er wordt uitleg gegeven hoe de kwartiermakers in de toekomst kunnen worden ingezet om de onderlinge verbondenheid in de dorpen te verbeteren of ondersteuning te bieden. 

Op donderdag 14 juni is een tweede bijeenkomst in Sondel. Voor vragen over sociale verbondenheid, de bijeenkomst of de kwartiermakers, kunt u contact opnemen met Mieke van Heeringen (0610181247)

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!