Menu

zoeken

16011456 CultuurEr wordt een speciale prijs in het leven geroepen voor verenigingen, organisaties of inwoners in De Fryske Marren die zich hebben ingezet voor een culturele activiteit in de Friese taal. Tot 1 december mogen aanmeldingen voor de eerste Friese Cultuurprijs.

Voor de winnaar ligt een cheque van 750 euro klaar. De onderscheiding zal ieder jaar worden uitgereikt. Met de prijs wil gemeente De Fryske Marren het gebruik van de Friese taal en cultuur stimuleren. Het kan om uiteenlopende activiteiten gaan, van een toneelvereniging met een Fries stuk tot een schrijver van een Frysk boek. Aanmelding kunnen via de dorpsbelangen of rechtstreeks bij de gemeente worden gedaan.

Ook wordt er nog gezocht officiële naam voor de nieuwe prijs. Suggesties hiervoor kunnen ook voor 1 december worden doorgegeven. Eind december vindt de uitreiking plaats.

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!