Menu

zoeken

171012 Huisnummer reflecterendDe gemeentelijke actie met de reflecterende huisnummers in het buitengebied wordt verlengd. Meer dan driehonderd inwoners hebben een bordje aangevraagd en daarom is de actie al een succes. De gemeente wil het aantal verhogen en heeft daarom de sluitingstermijn tot 15 november verlengd. 

De eerst einwoners hebben inmiddels al een nummer gekregen. De familie Bultsma uit Legemeer hebben het eerste nummerbord door een ambulancemedewerker van Kijlstra Ambulancegroep Fryslân overhandigd gekregen. 

Doel van de actie is om hulpdiensten nog beter hun werk te kunnen laten doen. In geval van calamiteiten in de avonduren vereenvoudigen de reflecterende huisnummerbordjes mogelijke zoektochten naar het juiste adresbuiten de bebouwde kom. 

Inwoners die buiten de bebouwde kom wonen, hebben eenvmalig de mogelijkheid om met een subsidie de bordjes voor 7,50 euro aan te schaffen. De gemeente betaalt de andere helft. Geïnteresseerden kunnen via  een bordje bestellen. Na het doorgeven van naam, adres, telefoonnummer, emailadres en het gewenste huisnummer wordt er contact gelegd met de leverancier. De gemeente geeft vervolgens door vanaf welke datum de bordjes kunnen worden afgehaald. Het afhaaladres in deze regio is Nota Tweewielers in Sint Nicolaasga.Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!