Menu

zoeken

170407 oudpapier2Inwoners van Langweer en Sint Nicolaasga krijgen de komende tijd van Gemeente De Fryske Marren een nieuwe container voor oud papier en karton. De papiercontainers hebben een blauw deksel en worden voor 1 november bij alle huishoudens thuis bezorgd of omgeruild.

In het verleden werd het oud papier door vrijwilligers, namens de scholen, opgehaald. Omdat zij zijn gestopt, heeft de gemeente de routes overgenomen. ,,Hierbij maken we gebruik van papiercontainers met een blauw deksel, die alle huishoudens ontvangen. Onze vuilniswagens kunnen de containers met de ‘opnamekraag’ gemakkelijk oppakken en legen. De papiercontainers kunnen op dezelfde manier en op dezelfde plek worden aangeboden als de biobak en de grijze sortibak", legt de gemeente door middel van een persbericht uit. 

In oktober kan het oud papier nog met dozen aan de weg worden gezet, maar de nieuwe container mag ook worden gebruikt. ,,Vanaf 1 november halen we met de inzamelroute alleen nog de papiercontainers met het blauwe deksel op." In Langweer, Haskerhorne en Sint Nicolaasga gaat het
om een totaal van drieduizend containers, die worden verspreid. Ook de dorpen Boornzwaag, Legemeer, Dijken, Tjerkgaast, Idskenhuizen en Teroele vallen hier onder. Alle huishoudens die een nieuwe container ontvangen, ontvangen hierover een brief.

De containers worden in de maand oktober rondgebracht. Op een aantal plekken in de gemeente worden de oude varianten. Die krijgen een nieuw leven in het buitenland of ingezet als recyclemateriaal bij de productie van nieuwe containers.

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!