Menu

zoeken

170921 Reflecterende huisnummers 001Gemeente De Fryske Marren biedt inwoners, die buiten de bebouwde kom wonen, eenmalig de mogelijkheid om een reflecterend huisnummerbordje aan te schaffen. De kosten zijn normaal gesproken vijftien euro per huisnummer, de gemeente betaalt daar de helft van.

De huisnummers zijn in veel gevallen niet of slecht leesbaar. Dit is met name voor de hulpdiensten een probleem. Het komt volgens de gemeente regelmatig voor dat een ambulance, politie, brandweer of huisarts bij het verkeerde huis staat. Met reflecterende huisnummerbordjes bij de oprit moeten woningen dag en nacht goed vindbaar zijn.

De nummerbordjes zijn tot 1 november via het emailadres te bestellen. Naam, adres, telefoonnummer, emailadres en het gewenste huisnummer moeten in de mail worden aangegeven.

De uitlevering gebeurt bij een viertal winkels. Voor de dorpen Langweer, Sint Nicolaasga, Scharsterbrug, Legemeer, Dijken, Doniaga, Idskenhuizen, Teroele en Tjerkgaast is dat Nota Smederij in Sint Nicolaasga. Inwoners in het buitengebied van Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega en Oldeouwer kunnen hun bordje bij Brattinga in Joure ophalen.

(Foto's: Gemeente De Fryske Marren via Reflecterendehuisnummers.nl)

170921 Reflecterende huisnummersHelp De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!