Menu

zoeken

De extra koopzondagen buiten het toeristische seizoen om zijn door gemeente De Fryske Marren vastgesteld. Winkels mogen onder andere op Tweede Kerstdag en de zondag voor pakjesavond open.

Tussen 15 maart en 1 november mogen supermarkten, bouwmarkten en tuincentra sowieso op zondag open. Voor de wintermaanden die overblijven worden ieder jaar vijf zondagen gereserveerd voor vrijstelling. De gemeente heeft onder winkeliers en inwoners een enquête gehouden om te kijken welke zondagen de voorkeur hebben. Daar zijn de vijf data uitgerold. 

De winkels mogen op zondag 27 november, 4 11 en 18 december en op Tweede Kerstdag open. Voor de overige data geldt dat die minder intrek zijn. De winkeliers onderstrepen dat de decembermaand cruciaal is, dan wordt de meeste omzet gedraaid. De zondagen vallen in een reeks en dat zorgt ook voor duidelijkheid. 

(Archieffoto: Noordoost.nl)Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!