Menu

zoeken

Twee ex-bouwvakkers uit Sint Nicolaasga staan vandaag centraal in een achtergrondverhaal over het verdwijnen van 200.000 banen in de bouw. Het Friesch Dagblad portretteert Hendricus en John Jonkman, die respectievelijk als havenmeester en heftruckchauffeur aan het werk zijn.

De vijftigplussers zijn dolblij dat ze een baan hebben gevonden nadat hun werkgever Van der Werf's Bouwbedrijf in Sint Nicolaasga in 2013 failliet ging. John Jonkman zat een jaar thuis en ,,it hat my doe gauris raar yn'e bealch brobbele''. Uit 150 sollicitanten koos de watersportvereniging in Sint Nicolaasga hem als havenmeester, ook al omdat hij daar als vrijwilliger veel werk verzette.

Met drie broers werkte Hendricus Postma bij Van der Werf's Bouwbedrijf en nu met een van hen bij zuivelbedrijf Vreugdenhil in Scharsterbrug. Als uitzendkracht vindt hij het werk op de heftruck prachtig. ,,It is tydlik en de fourútsjoggen binne noch ûnwis, mar ik bin al lang bliid dat ik wurk ha.''

Meer in het Friesch Dagblad van vrijdag 3 juni 2016.



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!