Menu

zoeken

keep them rolling militairen voertuigenSINT NICOLAASGA - Gemeente De Friese Meren roept inwoners van Scharsterbrug, Sint Nyk en Tjerkgaast op om op dinsdagochtend 5 mei langs de kant van de weg te gaan staan voor Keep them Rolling. In het kader van Bevrijdingsdag zal deze stoet van oude en nieuwe legervoertuigen door de dorpen rijden.

In totaal rijden er 250 voertuigen langs vier verschillende routes in Friesland. Als het mogelijk is, zullen er ook Canadese veteranen aan de stoet deelnemen. In de zuidelijke lus wordt er vanuit Leeuwarden naar Joure, Gaasterland en Sneek gereden. Om twintig over tien is er een korte stop in Joure waarna de legervoertuigen via Scharsterbrug, Sint Nyk en Tjerkgaast hun weg vervolgen. 

Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat Nederland na de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog werd bevrijd. Bevrijdingsdag is daarom deze keer ook een officiële feestdag.

(Foto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!