Menu

zoeken

160105 IJs De ZakenmanSINT NICOLAASGA - Door de neerslag verslechtert de siutatie op wegen en paden in het zuidwesten van Friesland. De gladheid komt snel op, waardoor het zeer verraderlijk kan zijn. Ook op de snelwegen, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Voor Friesland is door het KNMI inmiddels code rood afgegeven vanwege de gladheid. De waarschuwing geldt tot woensdagavond tien uur. Provincie Fryslân is druk bezig om de depots te voorzien van 250 ton extra zout, zodat de strooiploegen onverminderd door kunnen met de gladheidsbestrijding.

Gemeente De Fryske Marren heeft ondertussen de afvalroutes gestopt, vanwege de situatie rond de gladheid die snel slechter wordt. Het is volgens de gemeente niet meer verantwoord om de routes te rijden met de afvalvoertuigen. Er wordt naar een oplossing gezocht.

De scholen van Primus zijn net als dinsdag gesloten. De Paedwizer in Sint Nicolaasga besloot vanochtend om de lessen wel door te laten gaan, alhoewel er wel extra op de voorzichtigheid werd gehamerd. 

(Foto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!