Menu

zoeken

veilg sintnykSINT NICOLAASGA - Politie en Veilig Sint Nyk organiseerden maandagavond een actie om de werking en alertheid van de WhatsApp-groepen in Sint Nicolaasga te testen. Inmiddels zijn er als bijna 350 deelnemers in twaalf groepen verdeeld.  De WhatssApp-groep van de Fûgeldobbe is hiervan de grootste met 52 deelnemers. 

Door de politie was een viertal inbraken in het dorp in scène gezet. Op alle locaties werd alert gereageerd door de volgers. In rap tempo volgden de meldingen via de telefoon elkaar op, groepen bleven elkaar goed en adequaat informeren. In de Vegelinstraat volgde een buurtbewoner nauwlettend twee 'verdachten', die na de melding door de politie werden ingerekend.  

Na afloop volgde een evaluatie waarbij werd benadrukt dat vooral het alarmnummer 112 moet worden gebeld. De politie was vol lof over de gedrevenheid van betrokkenen. De WhatsApp-groepen en Veilig Sint Nyk blijven de zaak constant evalueren en ervaringen zoveel mogelijk met elkaar delen. Bij de oefening waren ook vertegenwoordigers van Follega en Doniaga betrokken, die binnenkort ook een groep willen starten.

(Foto's De Zakenman)

 

veilig sintnyk



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!