Menu

zoeken

98050951 Pont LangweerLANGWEER - De prijs voor een kaartje voor de pont over de Langwarder Feart is flink gestegen. Voetgangers en fietsers betaalden in het verleden zeventig cent, de prijs voor de overtocht in 2016 gaat 85 cent kosten. Voor personenauto's, motorfietsen, caravans moeten veertig cent meer worden betaald. De prijs voor een vrachtwagen ligt zelfs 65 cent hoger.

Als je met een auto naar de overkant wilt, betaalde je in 2015 nog 1,80 euro. De prijs is voor volgend jaar op 2,20 euro vastgesteld. Gemeente De Fryske Marren heeft meteen ook de prijs van een jaarabonnement aangepast. Voetgangers en fietsers gaan van 6,70 naar 8,00 euro, automobilisten van 25,75 naar 30 euro en vrachtwagenchauffeurs betaalden het afgelopen jaar nog 53,80 euro en moeten voor 2016 met 65 euro meer dan een tientje neerleggen. 

Volgens de gemeente is de prijsstijging noodzakelijk om de pont in de vaart te houden. Bovendien kunnen door het naar boven bijstellen van het tarief dezelfde vaartijden aangehouden worden. De aanpassing is de eerste verhoging in jaren, stelt De Fryske Marren. De komende tijd kunnen belangstellenden de abonnementen aanschaffen op het gemeentehuis of het VVV-kantoor in Joure. Ook worden ze verkocht in een speciale kraam op de kerstmarkt in Langweer op zondag 13 december. Digitaal aanvragen is ook een mogelijkheid. 

(Archieffoto 1998: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!