Menu

zoeken

swart wetter 3SINT NICOLAASGA - Zelden heeft een aankondiging van een toneelvoorstelling zoveel reuring in het dorp veroorzaakt als het artikel in dorpskrant De Zakenman voor het stuk Swart Wetter. De Zakenman opende in de editie van 10 oktober met de kop 'Kade útgrave foar boatsje-wille' van initiatiefgroep Altyd Tichtby OanLizze. Wie het artikel goed heeft gelezen kwam er al snel achter dat het ging om de toneelvoorstelling van ATOL.Toch heeft de kop het nodige teweeg gebracht. De pers, waaronder Omrop Fryslân, dook op het artikel. Plaatselijk Belang Sint Nyk kreeg veel vragen over de intenties van de projectontwikkelaar uit het artikel. Waar is E. Ngel mee bezig? De zes aangekondigde informatieavonden in De Wissel waren echter het begin van de toneelvoorstelling 'Swart Wetter', die boven de werkplaats van Piet Jouwsma aan de Kade plaatsvond.

De schipper Engel, gespeeld door Johan Spijkerman, nam het publiek mee naar de boot Tjerk Hiddes. Daar zitten de twee vrouwen Gerdyn en Trude. Prachtige rollen voor Threa Rijpkema en Carolien Bouma. De neerwaartse spiraal van de binnenvaart jaren geleden is de basis van het stuk. De boot Tjerk Hiddes moest voor recreatief gebruik worden verkocht. Zes avonden lang genoot het publiek van het meeslepende stuk met toneel op hoog niveau. Johan Spijkerman schreef het stuk en Eelco Venema is de regisseur.

Na afloop lag bij het er op de Kade een aantal boten aangemeerd op een groot blauw kleed, dat het water van de Ald Feat voorsteld. De discussie barstte vervolgens log. ,,We moatte de Kade dochs mar útgrave".

swart wetter 4

swart wetter 5

swar wetter johan Engel

 

        

 

 

 

 

 

swart wetter 2Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!