Menu

zoeken

brandweerboot Langweer 2LANGWEER - De nieuwe blusboten van de brandweerkorpsen Lemmer en Langweer zijn zaterdag officieel overgedragen. De boot van Langweer is al sinds juli operationeel, maar tot een overdracht is het nog niet gekomen. Schipper Thijs Eekhof kreeg uit handen van commandant Dollekamp van Brandweer Fryslân de sleutels overhandigd.

De aluminium boot, die gebouwd is door Stapert Watersport uit Earnewâld,  heeft inmiddels al een dertigtal operationele uitrukken gemaakt. Brandweer Langweer is zeer tevreden over de nieuwe boot. Het korps van Langweer bestaat op dit moment uit een bemanning van vijftien personen, waarvan een vijftal opgeleid is als schipper. De Content 600 is na een uitvoerige test als beste uit de bus gekomen en is voorzien van een 150pk Mercury buitenboordmotor en is uitgerust met moderne apparatuur die nodig is voor de eerste hulpverlening.

(Foto: De Zakenman)

brandweerboot langweer



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!