Menu

zoeken

15100360 Nepalavond Sjoerd van Aalsum etenSINT NICOLAASGA - Alhoewel de opbrengst nog niet bekend is, is organisator Sjoerd van Aalsum nu al uitermate tevreden over de speciale benefietavond voor Nepal van afgelopen zaterdag. Maar liefst 125 mensen genoten van een Nepalese maaltijd in Het Zalencentrum. Ook de belangstelling voor de feestavond met Dear Mister Fantasy was goed, ,,maar had meer publiek verdiend", aldus Van Aalsum.

De Sint Nykster reist eind oktober met Stichting Project Pema af naar Nepal. De opbrengst van de benefietavond wordt gestoken in de wederopbouw van de allesverwoestende aardbeving, die het land in april trof. Het Project Pema steunt kinderen, die in het ruige binnenland van Nepal wonen, zodat ze fatsoenlijk onderwijs kunnen krijgen. De aardbeving heeft weinig schade aan de kostschool aangericht, maar het dorpje Briddim waar de kinderen vandaan komen, is voor tachtig procent verwoest. Ook van de dingen, die de stichting in al die jaren onder andere met steun uit Sint Nicolaasga heeft opgebouwd, is weinig meer over.

De benefietavond begon met een optreden van het popkoor waar Petra van Aalsum deel van uit maakt. Daarna werd er een Nepalees lopend buffet geserveerd, dat kosteloos door Hjir Is't was klaargemaakt. Na een diapresentatie van Piet de Vries uit Terkaple over het project, verzorgde het koor Meiïnoar optredens, afgewisseld met de muziek van het dj-duo IM en Ramon.

Vanaf tien uur was de microfoon aan classic rockband Dear Mister Fantasy, ook weer afgewisseld met het dj-duo. Voor dit gedeelte van de avond werd apart entree geheven. Zo'n honderdvijftig mensen woonden dat feest bij. Een gedeelte van de omzet van de avond is de sponsoring van Hans en Bernadette van Het Zalencentrum, die ook de andere benodigdheden vrijblijvend beschikbaar stellen.

(Foto's: Persbureau Noordoost)

15100361 Nepalavond Meiinoar



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!