De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Strandweer is het allerminst tijdens het Beachrockers Festival 2024, maar de duizenden bezoekers vermaakten zich ondanks de regen opperbest. Over de harde wind, die zaterdag 6 juli 2024 wordt verwacht, maakt de organisatie zich geen zorgen. Alle festivaltenten op het terrein kunnen tegen een stootje en zijn bestand tegen veel meer wind dan zaterdag wordt verwacht.

Het terrein is als gevolg van de fijne miezer van vrijdagavond op sommige plekken in een modderpoel veranderd. De oude sneakers kunnen zaterdag wel aan, luidt het advies van de organisatie. De vrijdagavond leverde nul komma nul inzet van de EHBO’er op. ,,We hebben op de vrijdagavond de ervaren stappers van 35 jaar een ouder. Dat gaat in de meeste gevallen altijd goed.’’ Het jongere publiek komt op de zaterdagavond en dan zijn EHBO'ers in de regel wel nodig.

De voorspellingen voor zaterdag lijken gunstig. Na twaalven blijft het volgens de voorspellingen droog. Paraplu’s op het festivalterrein zijn verboden, maar op verschillende plekken zijn extra overkappingen geplaatst waar mensen kunnen schuilen als het toch gaat regenen.

Voetbal op scherm
Voor de voetballiefhebbers onder de festivalgangers is een groot led-scherm geregeld, waarop de wedstrijd van Nederland tegen Turkije wordt geprojecteerd. De organisatie kreeg van tevoren daar vragen over en heeft daarmee een groep Oranjefans over de streep getrokken om toch naar de boorden van de Tsjûkemar te komen voor een feestje.

Back to the 90's & 00's

Met groot succes begon de eerste dag van het festival met een Back To The 90’s & 00’s thema. Artiesten als O-zone met hun grote hit ‘Dragostea din Tei’, 2 brothers on the 4th floor en Charly Lownoise wisten vele bezoekers te trekken, wat resulteerde in een uitverkochte eerste dag.

Yes-r was ook groot favoriet bij de bezoekers. De ‘guilty pleasure’ stage stond vol met enthousiastelingen, die alle nummers wisten mee te zingen. Ook de lichte regenval weerhield de bezoekers niet, regenponcho’s werden aangetrokken en door de organisatie waren uit voorzorg extra tenten neergezet. Tussendoor werd er door een aantal voetbalfans de Europese Kampioenschappen gevolgd op het grote scherm dat aanwezig was op het terrein. Een geslaagde eerste dag.

 

Foto’s: Byldbrêge/Menno Dijkstra

240705 SintNyk Beachrock 1 1000

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties