De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De jaarmarkt in Sint Nyk, die zaterdag 6 juli 2024 zou worden gehouden, gaat niet door. De oldtimershow wordt wel gehouden. De verwachte harde wind is de reden voor de afgelasting. Overdag wordt windkracht 6 en windstoten van 7 tot 8 voorspeld. De verhuurder van de marktkramen wil het risico niet nemen. Vanaf windkracht 5 kunnen de kramen de lucht in vliegen, aldus de verhuurder. De organiserende stichting Yn 'e Kyk conformeert zich aan het besluit.

Bauke Bos van de oldtimerclub OT&TO Sint Nyk vertelt dat de oldtimerw zaterdag wel doorgaat. De oude auto's, tractoren, motoren, brommers en stationaire motoren hebben minder last van harde wind. De oldtimers staan aan de Van Heemstrastraat en omgeving.

Wel open dag hobbywerkplaats

De open dag van de Hobbywerplaats en Creatheek in Sint Nyk gaat wel door. Alle activiteiten zijn onderdak en ondervinden daar geen last van harde wind of regen.

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties