De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De Blues Brothers uit Sint Nyk komen op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2024 terug met de derde editie van hun benefietconcerten. De eerste twee concerten in 2008 en 2018 waren een klaterend succes, zowel in muzikaal opzicht als voor het goede doel. Dit jaar is de opbrengst voor de Stichting Noordzeeziekte en Stichting Semmy. De opzet van de concerten is dit jaar anders. Guus Bax en Michel Kuipers kruipen in de huid van de Blues Brothers, maar treden niet alleen op.

De derde editie wordt weer anders wordt dan de beide vorige concerten, vertelt Guus Bax. ,,We geane in bytsje fan Blues Brothers nei Vrienden van Amstel Live mei Top 2000-nûmers.” The Blues Brothers delen het podium met artiesten, die andere genres muziek brengen. “Fan rock oant disko en fan disko oant Nederlânsktalich. Der komt kwa muzyk fan alles foarby, wêrtroch it konsert dit kear foar in breder publyk is.”

Naast de oude vertrouwde band en de bekende gezichten, zullen ook zangers en zangeressen uit zowel Sint Nyk als Scharsterbrug het podium bestieren. Het publiek kan zodoende kennismaken met nieuwe talenten uit de regio en vooral jeugdige talenten van wie een aantal voor het eerst op het podium staat. Ook medleys en ouder-kindduetten zijn tijdens de derde editie van de Band of Blues Brothers & Sisters te beluisteren.

Het is afwachten welk bedrag dit jaar voor de Stichting Noordzeeziekte en Stichting Semmy oplevert. Het concert in 2018 bracht bijna 33.000 euro voor de stichting Semmy op, in 2008 was dat 16.000 euro voor KIKA en stichting Semmy. De vader van de in 2007 overleden Semmy René Emmerik, die naamgever van de stichting is, was bij het tweede concert aanwezig. Ook Jan en Grietje Hoogland uit Sint Nicolaasga - hun dochter Femke (10) overleed in 2008 aan hersenstamkanker - waren er toen. Bandlid Coenraad van Meekeren verloor zijn nichtje aan de ziekte.

Bij de foto boven bovenste rij van links naar rechts: Durk Faber (vrijwilliger), Jelle Jan Mink: (bestuur/organisatie en toetsenist van de band), Hessel Faber (bestuur/organisatie), Coenraad van Meekeren (bestuurslid/organisatie en gitarist/zang), Helga Bax (bestuurs/organisatie), Bram van Meekeren (gitarist/zang), Tjitte Feenstra (vrijwilliger/vertegenwoordiger Noordzeeziekte). Onderste rij van links naar rechts Johan Hazelhof (bestuur/organisatie en drummer), Guus Bax (bestuur/organisatie en zang), Henno Hogeling (zang), Michel Kuipers (zang), Pieter Mandemaker (bassist). Niet op de foto staan Corien Rondaan (bestuur/organisatie en zang) en nog een aantal zangers, zangeressen en vrijwilligers.

 

Het stof moest in 2018 even van het pak worden geblazen, maar de kleding paste nog perfect. Guus Bax en Jeroen Hoekstra uit Sint Nicolaasga kropen op 15 december 2018, tien jaar na het eerste memorabele concert in Het Zalencentrum, opnieuw in de huid van Elwood en Jake Blues oftewel de Blues Brothers. Net als in de film stond de show in 2018 in het teken van een goed doel, in dit geval Stichting Semmy. ,,It wurdt in Blues Brothers-belibbing.” (Foto: archief De Zakenman)
Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties