De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Daniel Hoekstra (42, in de ligstoel) uit Idskenhuizen is het nieuwe gezicht van Beach Bistro De Ulesprong op het gelijknamige dagrecreatieterrein aan de Tsjûkemar bij Sint Nicolaasga. De gemeentelijke kiosk, waaruit al heel lang dagjesmensen van snacks en drankjes worden voorzien, is volledig verbouwd. Er komt een uitgebreid assortiment aan luxe broodjes, koffie, cappuccino en ook de klassieke snacks. De gemeentelijke kiosk wordt gehuurd door Albert Hessels (48) eigenaar van Eetcafé & Restaurant De Brekken.

De speurtocht naar een nieuwe uitbater kostte gemeente De Fryske Marren de nodige tijd. Inge Postma uit Joure stopte eind 2023 om persoonlijke redenen mee. Ze had er anderhalf jaar gezeten. Haar voorgangers, Wobbe en Jellie Nieborg uit Sintjohannesga, beheerden het terrein met kiosk vier zomers lang en vertrokken uit onvrede over de gemeente, die afspraken niet zou nakomen. De locatie kwam per 1 april 2024 vrij.

Foto: Byldbrêge/Menno Dijkstra

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties