De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

De redactionele invulling van De Zakenman is nu volledig in handen van het nieuwe redactieteam, dat sinds vorig jaar meedraaide. Ina de Ree, Jozephien Sieperda, Klaske Portena en Else Jelsma maken voortaan de achtergrondverhalen en een deel van het nieuws. Voor zover nodig maken ze ook gebruik van de berichten van de lokale nieuwssite DeSintNykster.nl.

De achtergrondverhalen in de tweewekelijks verschijnende dorpskrant kwamen de afgelopen veertig jaar, waarin Harry Nota aan het roer stond, van Persbureau Noordoost in Heerenveen. Nota stak begin jaren tachtig de Lemmerweg over naar overbuurman en journalist Alex J. de Haan, die zijn persbureau toen nog moest starten. De vraag was of hij elke twee weken een verhaal voor De Zakenman wilde schrijven. Later namen de verschillende collega’s binnen Noordoost.nl die taak over. Broer Feenstra, Hilco Wagenaar en Brenda van Olphen schreven jarenlang verhalen, waarin de meest uiteenlopende, soms spraakmakende en ontroerende onderwerpen werden belicht.

Sinds het onverwachte afscheid van Harry Nota begin 2023 was de redactie van De Zakenman tijdelijk in handen van Alex de Haan. Hij stapte in op het moment dat intern was besloten om de uitgave van de krant te stoppen vanwege gebrek aan een opvolger. Eerder al zou De Zakenman stoppen vanwege te hoge drukkosten. Met een rondje langs Friese drukkers lukte het toen om dezelfde drukker te bewegen zijn tarief naar een voor de stichting Dorpsblad De Zakenman behapbaar niveau terug te schroeven.

Het nieuws voor de – inmiddels volledig vernieuwde - lokale nieuwssite DeSintNykster.nl wordt momenteel voornamelijk door Alex de Haan geschreven en geredigeerd. Het vier leden tellende schrijfteam doet de redactie van De Zakenman. Waar mogelijk worden onderwerpen uitgewisseld.

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties