Menu

zoeken

03022759 zuivelfabriek Vreugdenhil ScharsterbrugSCHARSTERBRUG - Een hoekje van zeventien vierkante meter verontreinigde grond op het terrein van de zuivelfabriek in Scharsterbrug is afgegraven. De bodemsanering was nodig vanwege de aanleg van een elektriciteitskabel en een gasleiding. 

Volgens de Fryske Utfieringstjinst Miljeu en Omjouwing (FUMO) was de grond sterk vervuild met zogenoemde polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK). Deze stoffen kunnen in het verleden zijn ontstaan bij bijvoorbeeldde verbranding van kolen of ongecontroleerde rook- en droogprocessen. Woordvoerder Josien de Graaf van de FUMO stelt dat de verontreinigde grond in principe weinig voorstelt. ,,Het was een relatief kleine sanering omdat alleen op de plek van de aan te leggen kabel en leiding grond is afgegraven en afgevoerd". 

Op het terrein van de zuivelfabriek vinden momenteel verschillende werkzaamheden plaats om de productielocatie te moderniseren. 

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!