De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Meer dan honderd belangstellenden bezochten dinsdag 28 mei 2024 de inloopmiddag- en avond in gebouw Unitas over de nieuwbouwplannen van woonvoorziening De Beuk in Sint Nicolaasga. Het plan voor twaalf appartementen voor mensen met autisme en/of een lichamelijke beperking werd met tekeningen en een maquette gepresenteerd.

Een zeer enthousiast team van initiatiefnemers samen met architecten en woningcoöperatie Dyn Hûs stonden mensen te woord. Ook toekomstig zorgondernemer Yme Nota en zorgorganisatie Driestroom waren aanwezig om vragen te kunnen beantwoorden over de te leveren zorg en begeleiding die geboden gaat worden.

De reacties waren overwegend positief. Onder het genot van een kop koffie of thee konden geïnteresseerden bekijken hoe het plan vorm krijgt en ook konden zij tips en tops achterlaten op een groot memobord. Enkele opmerkingen op de post-it-briefjes waren: ‘Een aanwinst voor ons dorp! Begin maar snel met de bouw’, ‘Prachtig plan! Heel veel succes’ alsmede ‘Een verrijking voor onze straat’. Enkele kritische vragen over andere de te gebruiken energievoorziening - zoals warmtepompen - kwamen ook voorbij. De initiatiefnemers konden daar nog geen antwoord op geven, maar zeiden in elk geval altijd binnen de gestelde normen te zullen blijven.

Op de foto de initiatiefnemers met  van links naar rechts Hans Peter Bax, die samen met zijn overleden vrouw Brenda aan de plannen werkte, Tjitte Feenstra en Boukje Feenstra.

Foto: De Zakenman

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?