De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

240316 c JanTijsma Landschap Vegelinbos Sint Nicolaasga 4  1000De officiële openingen van het nieuwe natuur- ontdekpad ‘Hoog bezoek voor de Jonker’ in de Vegelinbossen bij Sint Nyk is op donderdag 16 mei 2024. Na de openingen gaan de leerlingen van basisschool De Paedwizer het pad ontdekken. Dit voorjaar komen nog eens zestien basisschoolgroepen langs.

Het pad wordt geopend door Jonkheer Tjalling van Eysinga samen met groep 1 van De Paedwizer uit Sint Nyk. Jonkheer Van Eysinga is eigenaar van het bos en vindt het prachtig als mensen zijn bos bezoeken en vond het idee van een natuurpad erg leuk. Het pad is ontwikkeld door natuurgidsen Constance, Geartsje en Wiesje van Groen Doen. De Hobbywerkplaats en Creatheek van Sint Nyk heeft de paaltjes, die bij het pad horen, gemaakt en geplaatst.

Lopend op het pad ontdekken kinderen het bos van Sint Nyk. Op de route neemt een prachtige koninklijke vlinder, de Koninginnenpage, de kinderen mee rond de vijver om te kijken wat ze daar tegenkomen. De kinderen voeren in kleine groepjes allerlei natuuropdrachten uit. Ze ontdekken de cyclus van de vlinder en welke gevaren zij allemaal tegenkomen in hun verschillende gedaantes. Ook gaan ze op zoek naar kriebelbeestjes en waterdiertjes. Een uitdagend opdrachtencircuit, buiten in de natuur.

 Foto: Jan Tijsma

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?

Advertenties