Menu

zoeken

L240427 Langweer koningsdag 1 c JuliettedeBruinangweer kende zaterdag 27 april 2024 een ouderwets gezellige Koningsdag. De traditionele vrijmarkt  in het dorp was goed bezet en trok zowel echte koopjesjagers als slenterende passanten. De jonge bezoekers van het koningsfeest konden aan mooie spelletjes meedoen. De organiserende commissie maakte er een gezellig feestje van, waarin voor de kinderen ook een wedstrijdelement zat. Ze konden punten verzamelen. Prijs hadden ze altijd: een gratis ijsje bij de snackbar.

De jongste jeugd kon de hele middag zijn hart ophalen. Langs de kade van de dorpshaven had het Koningsdagcomité een lint aan spelletjes opgesteld, waarmee punten te verdienen waren. Daarvoor moesten de deelnemers eerst een stempelkaart ophalen. Ze konden onder andere magneetvissen, stoepkrijten, sjoelen met een megagrote sjoelbak en eendjes hengelen.

Het ritje met een heuse pony trok direct de aandacht van de jonge ruiters. De kinderen maakten een korte rit over het haventerrein en mochten daarna de handen uit de mouwen steken: een van de onderdelen was het pony poetsen. De veestapel op Koningsdag in Langweer was compleet met een heuse limonadekoe, waar de kinderen eigenhandig een bekertje vol limonade mochten tappen.

De demonstratie van Brandweer Langweer was voor zowel de jeugd als de ouderen een spektakel op zich. De vrijwilligersploeg was met een blusauto en de blusboot aanwezig. De jongsten mochten de spuitslang ook op de boot richten, maar met dank aan de begeleiders bleven de opvarenden droog.

Foto's: Koningsdag Langweer

240427 Langweer koningsdag

240427 Langweer koningsdag 2 c JuliettedeBruin240427 Langweer koningsdag brandweer2 c JuliettedeBruin240427 Langweer koningsdag brandweer c JuliettedeBruin240427 Langweer koningsdag tompouce 1000

 

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!