Menu

zoeken

240310 SintNyk miljoenenjachtMet twee bussen zijn 68 Sint Nyksters donderdag 11 april 2024 naar de studio’s van de Postcode Loterij Miljoenenjacht afgereisd. De opnamen van het SBS6-televisieprogramma met presentatrice Linda de Mol ,,wiene hartstikkene moai om te sjen’’, vertelt Wietze Kramer, die samen met dochter Sasja de busreis naar de Banijay Benelux studio's Amsterdam organiseerde. De uitzending zelf is zondagavond 14 april 2024 op tv te zien.

,,It wie sa bêst as wat, wy hawwe in moaie dei hân’’, aldus Wietze Kramer, een van de vijftig Postcodeloterij-deelnemers, die een uitnodiging voor het studiebezoek had gekregen. Iedereen met de postcode 8521, die aan de loterij meedoet, mocht mee in de bus naar Amsterdam.

De ontvangst van de groep Sint Nyksters was allerhartelijkst, vertelt Kramer. De portier van de studio’s nam de Friezen direct op de korrel. Omdat het druk was, mochten de bezoekers in groepjes van twintig mensen tegelijk naar binnen. ,,En dan sei der wer: ‘Iedereen die niet uit Sint Nicolaasga komt, mag nu naar binnen’. Prachtich. En by it iten wer sa. ‘Alle Sint Nyksters mogen achter in de zaal plaatsnemen.’ It wie goed regele allegearre.’’

In de studio zelf werd voorafgaand aan de opnamen ook flink geoefend in het applaudiseren en juichen. ,,Wy moasten krekt dwaan as wie it echt.’’ Kramer zelf lukte het om ook achter de desk te staan, waar hij vragen mocht beantwoorden. ,,Och, dat wie wol leuk, juh, efkes wat ouwehoere.’’

Over de uitslag van het spel mogen de Sint Nyksters niet praten. Bij binnenkomst moesten ze een contract ondertekenen, waarin tal van beperkingen en voorwaarden voor deelname staan.

Foto's: Sasja Kramer

 240411 SintNyk Miljoenenjact bus240411 SintNyk Miljoenenjact bus2

 

240411 SintNyk Miljoenenjact koffer

 

Wietze Kramer achter de desk240411 SintNyk Miljoenenjact WietzeKramer

 

240411 SintNyk Miljoenenjact zaal

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!