Menu

zoeken

Drie sportie240302 LangweerderdoenmeeaanRadio538OchtendrunVan links naar rechts Gabe de Vries, Oane Noppert en Piet van der Weijve vrienden uit Langweer doen op 16 maart 2024 mee aan de sponsorloop van Radio 538 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Oane Noppert, Gabe de Vries en Piet van der Weij rennen mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel van de Amsterdammer Jeroen van Veen, die zijn zoontje Kasper (4) verloor aan kanker. Van Veen loopt een jaar lang elke dag hard en heeft met zijn actie inmiddels meer dan 1,3 miljoen euro voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht opgehaald. Het ziekenhuis, dat in kinderoncologie is gespecialiseerd, behandelde Kasper.

Opbrengst actie gaat naar Prinses Máxima Centrum Utrecht

Meelopen in Radio 538 Ochtendrun in Olympisch Stadion

Oane Noppert was direct geraakt toen hij het bijzondere verhaal van Jeroen van Veen in december 2023 bij Radio 538 hoorde. Jeroen’s zoontje Kasper is in 2022 aan de gevolgen van een hersentumor overleden. Kasper werd 4,5 jaar oud. Uit medeleven naar andere ouders, die hetzelfde hebben meegemaakt, de zieke kinderen en uit respect en waardering voor het belangrijke werk van het Prinses Máxima Centrum startte Jeroen van Veen zijn sponsoractie. Een jaar lang zou hij dagelijks tien kilometer hardlopen. Hardlopen hielp Jeroen van Veen enorm toen Kasper ziek werd en was. Hij zocht sponsoren om zijn doel van 10.000 euro te bereiken

De dj’s van Radio 538 waren zo onder de indruk van het verhaal van Jeroen van Veen, dat ze besloten hem een handje te helpen. Onder het motto “Help Jeroen naar één miljoen” hebben ze in januari 2024 een grootse actie op touw gezet. Aan de sponsorloop in het Olympisch Stadion te Amsterdam, de 538 Ochtendrun, kunnen 538 deelnemers meedoen. Elke deelnemer betaalt 538 euro om aan de start te mogen verschijnen.

Oane Noppert luisterde naar de radiozender toen het idee werd gepresenteerd. Hij twijfelde geen moment. ,,Ik haw drekst myn maten belle. It wie betiid en elkenien wie oan it wurk, mar ik wist dat wy gau hannelje moast.’’ Gabe de Vries uit Langweer vertelt: ,,Oane belle my moarns om 7 oere. Ik wie drok mei myn wurk. It waard al gau dúdlik dat it wichtich wie en ik sei ja. Oane wie bang dat elkenien har oanmelde soe en der wiene mar 538 plakken beskikber.’’

Noppert belde ook Piet van der Weij uit Langweer op. ,,Jimme moatte binnen no en twa minuten beslute oars sit it fol”, riep Oane Noppert hem toe aan de andere kant van de lijn. Ook Piet van der Wey stemde toe en de enthousiaste Langweerder ging er serieus mee aan de slag. Het uiteindelijke doel was helder,maar het zou zo mooi zijn als er nog iets extra gedaan kon worden. Daarop bedachten ze een eigen sponsoractie.

Op woensdag 7 februari 2024 plaatsten de heren een bericht op Facebook met het verhaal van de 538 Ochtendrun en de oproep om geld te doneren. Binnen hun eigen netwerk en de daarbuiten gedeelde berichten haalden ze diezelfde avond maar liefst 3.000,00 euro op. Dit motiveerde de mannen om meer werk te verzetten, want elke euro, die aan Jeroen van Veen en dus aan het Prinses Máxima-Centrum wordt overgemaakt, is goud waard, aldus Noppert.

De drie Langweerders lieten zich horen bij bedrijven. Als tegenprestatie voor elk gedoneerde 100,00 euro of meer laten ze het logo van het desbetreffende bedrijf drukken op het hardloopshirt, dat ze 16 maart aanstaande dragen. Ook laten ze een extra shirt bedrukken met al deze logo’s om te kunnen overhandigen aan Jeroen van Veen, die vooraf ook nog met hen gaat trainen

Samen met de in totaal 538 deelnemers onder wie ook een aantal bekende Nederlanders, zullen de drie Langweerders de 5,38 kilometer vol enthousiasme en passie volmaken. Voor Jeroen van Veen, voor alle kinderen en hun ouders en familie, die te maken krijgen met kinderkanker en voor het Prinses Máxima Centrum waar iedere dag keihard gewerkt wordt om deze ziekte behandelbaar te maken.

De teller van het Langweerder initiatief staat op het moment van schrijven op 10.500,00 euro,maar hier kan en moet uiteraard meer bij, vinden de drie Langweerders. Met behulp van de de QR-code onder dit artikel is het mogelijk om snel en makkelijk geld te doneren. Dat kan ook via deze link: http://tinyurl.com/2ucbfzrb Overschrijven op de bankrekening kan ook.

Bankrekeningnummer NL27 INGB 0799453455 ten name van A. J. Noppert. Onder vermelding van 538 Ochtendrun.

Tekst: Ina de Ree
Foto's: Ina de Ree, Radio 538

De vader van de aan kanker overleden Kasper (4), Jeroen van Veen, loopt elke dag hard om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum, waar zijn zoon werd behandeld. Zijn geldinzamelingsactie heeft inmiddels 1,3 miljoen euro opgebracht.240302 LangweerderdoenmeeaanRadio538Ochtendrun JeroenvanVeen Radio 538240302 Langweer actie Radio538 Ochtendrun qr code

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!