Menu

zoeken

SJong JuniorHet koor van de obs De Brêge uit Scharsterbrug doet mee aan de finale van het Friestalige songfestival SjONG Junior 2024. De leerlingen waren blij verrast door de boodschap van radio- en televisiepresentator Raynaud Ritsma van het OmropFryslân-programma Tsjek. Samen met zeven andere Friese scholen staan de leerlingen van de De Brêge op vrijdag 21 juni 2024 in schouwburg De Lawei in Drachten.

De finalisten zijn gekozen uit een groot aantal scholen, die de afgelopen weken een kant en klare muziekles volgden en het resultaat daarvan in een opname naar Omrop Fryslân stuurden. De acht finalisten schrijven de komende weken hun eigen Friestalige hit, die voor een jury in Drachten mag worden gezongen.

Het muzieknummer van de De Brêge, dat in 2022 ook meedeed, wordt de komende weken met behulp van professionele muzikanten gemaakt. Omrop Fryslân volgt het maakproces. Daarvan worden opnamen in de klas gemaakt. De serie Tsjil is vanaf april op televisie te volgen.

De Brêge neemt het op tegen koren van de Dr. J. Botkeskoalle in Damwâld, Integraal Kindcentrum Máxima in Leeuwarden, Sint Radbodus in Dronrijp, Thrimwalda in Gytsjerk, De Twiner in Sint Jacobiparochie, Integraal Kindcentrum Sint Jozef in Lemmer en It Haskerfjild in Joure

Voor het eerst is bij het online programma van SjONG Junior ook lesmateriaal beschikbaar gesteld. De leerlingen werken daarmee aan de vakken muziek, Fries, filosofie en burgerschap. SjONG junior een initiatief van de organisaties Afûk, Keunstwurk, Cedin en Omrop Fryslân.

- www.sjong.frl.
- Liet fan De Brêge in 2022 is te beluisteren https://www.sjong.frl/sjong-junior/lieten/



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!