Menu

zoeken

08030254 Brandweer hoogwerkerSCHARSTERBRUG - De bewoners van vier geschakelde woningen aan de Schoolstraat in Scharsterbrug moesten woensdagavond tijdelijk worden geëvacueerd vanwege de zolderbrand. Waarschijnlijk is de brand bij de cv-installatie in de hoekwoning ontstaan.

De brandschade bleef volgens de brandweer beperkt, al was er wel sprake van rookschade. De rook ontwikkelde zich snel en perste zich door alle gaten en kieren waardoor ook de woning van de buren snel met smook was gevuld. Uit voorzorg werden alle bewoners geëvacueerd. De brandweerkorpsen van Joure, Langweer, Sint Nicolaasga en Heerenveen probeerden het vuur onder controle te krijgen. Ook werd de hoogwerker bij de bluswerkzaamheden ingezet.

Naast het ventileren en blussen, werden dakpannen verwijderd om het vuur ook in het isolatiemateriaal zat. De uitlaat op het dak was door de hitte gesmolten. Door de snelle inzet slaagde het de brandweerlieden om de schade beperkt te houden. Desalniettemin konden de spuitgasten pas na zo'n drie uren terug naar de kazerne keren. Met de hoogwerker werd een externe inspectie uitgevoerd, alle woningen zijn geventileerd en er zijn daar waar nodig dakreparaties uitgevoerd.

Volgens woordvoerder Ingrid Weert van Brandweer Fryslân konden de bewoners in principe 's avonds weer naar huis. Dat geldt ook voor de woning waar de brand is ontstaan ,,De brandschade was geen reden om niet naar huis te gaan. De woning is niet onbewoonbaar verklaard. Desalniettemin kunnen rook en water een reden zijn geweest voor de bewoners om ergens anders te overnachten”.

Over de oorzaak van de zolderbrand durft Weert geen uitspraak te doen. ,,Dat is gissen. Politie en verzekering zullen dat mogelijk nog onderzoeken”.

Lees ook: Veel rook bij zolderbrand S'brug

(Archieffoto: Persbureau Noordoost)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!