Menu

zoeken

150922 Skutsjes vaarseizoen LangweerLANGWEER - De Raad van Arbitrage heeft na vier jaar van procederen een uitspraak gedaan in de zaak over het uitdiepen van de Langwarder Wielen. Aannemer Joost Visser ging failliet tijdens de werkzaamheden, maar krijgt nu toch een tweede termijn uitbetaald, die gemeente De Fryske Marren tot dusver vasthield.

De aannemer trof destijds een aantal voorbereidende handelingen, zoals een onderzoek naar de kwaliteit van het vrijkomende zand en de realisering van een baggerdepot. De gemeente betaalde een eerste termijn uit, maar de rekening van het tweede deel niet. Via de curator werd de gemeente door M/Vast uit Nijehaske, die de vordering van Joost Visser overnam, gedaagd alsnog te betalen. De Fryske Marren betwiste de vordering, maar de Raad van Arbitrage heeft nu volledig in het voordeel van M/Vast een uitspraak gedaan.

Gemeente De Fryske Marren heeft in overleg met haar advocaat besloten om geen hoger beroep in te stellen. Door de uitspraak is er voor het uitdiepen van de Langwarder Wielen dit jaar een tekort van 150.000 euro. Begin volgend jaar begint Gebr. Van der Lee met het uitdiepen van het gehele meer. Het zand, zo'n 700.000 kubieke meter, wordt voor het project Knooppunt Joure gebruikt. Aan de noordwestkant van het meer wordt er dieper gegraven, zodat het overtollige slib daar kan worden opgevangen. 

(Archieffoto: De Zakenman)



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!